Prolong jaundice

Anak saya dah sebulan tapi masih ada kuning. Last check minggu lepas 209.. tapi ni macam kuning lagi muka nya , dah ambil darah untuk check hati.. ade ke moms yg ada penglmn.. najis warna kuning kerap.. sy pon xde ambil jamu

3 Balas

Sama.. sy first check 233, now setiap mggu pegi ambik darah utk check kuning baby.. alhamdulillah menurun.. just bagi minum susu setiap 2 jam, poop dia pun kuning

1y ago

baby Alhamdulillah x smpt 2 jam dah merengek mintak susu.. berat naik dekt 2kg dah.. berak kerap tapi sikit2 je..

muka tak kuning bila bacaan bawah 100. normal je ada baby yg prolonged jaundice ni. ibu kena bg susu kerap je & pastikan baby kerap kencing berak juga.

cuba minum air buah delima ori ... insyaAllah bila anak menyusu lama² hilang lah kuning tu. kita ikhtiar.

1y ago

terima kasih.. kene carik buah delima ni.. sebelum ni sy dah cuba mcm2 minuma air rebusan pokok dokong anak, minum susu kambing, makan kurma, mandikan baby dengan air kucai, air beras.. kuning nye turun naik. x jugk hilang