Prolong jaundice

Hai mommies, sy nak tanya. Anak sy 21hb akan ambil darah dan air kencing. Adakah sepanjang tunggu untuk result keluar baby akan check kuning ke klinik seperti biasa atau tak perlu? Dan apa yg akan sy lakukqn selepas dpat result nanti?

2 Balas

Pengalaman saya pula, lepas dah ambil darah dan bagi sample air kencing tak perlu datang untuk follow up. Tunggu result je. Lepas dapat result tu, kalau keputusan semua okay dan normal doktor akan discharge jaundice baby. Tapi kalau keputusan tak okay, akan ada follow up dengan doktor.

8mo ago

Sama-sama. Semoga baby cepat sembuh 🌹

Mcm sy hritu result drh dan air kencing bby keluar lambat dlm smggu lebih. Smntra gap nak tggu result tu sy kne cek kuning stiap hari smpai result kuning bby sy kmbali normal pd mggu ke 3.

8mo ago

oh yeke sis, jadi kena dtg check kuning juga la ya