Prolong Jaundice

Baby sye dah declare prolong jaundice. Mcm2 sye dah try. Breastfeeding pun kerap tpi Kuning tak turun. Saya rase down sngt. 😞

1 Balas

Sebelum declare prolong, doktor ada ambil sample darah dengan air kencing tak? Pengalaman saya, anak prolonged jaundice 2 bulan. Result darah dan air kencing Alhamdulillah normal. Hati baby masih kurang matang awak. Itu yang melambatkan penurunan bilirubin. Apa yang awak perlu buat sekarang ni, just fokus untuk penyusuan baby je. Jaga jadual susu setiap 2 jam untuk menggalakkan baby membuang. Bilirubin akan keluar melalui sistem perkumuhan baby. InshaAllah semoga dipermudahkan. Be strong 💪