Prolong jaundice

Assalamualaikum. mommies semua. Ade ke anak yang jaundice lebih dr sebulan? Anak sy jaundice harini hari ke 38. Masih lg nmpk kuning2 pada muka. Ade tips x selain bg susu ibu utk trun kuning?

1 Balas

Anak sy kena 2 minggu. Ibu kena jaga makan. Jgn mkn masakan yg ada lada hitam. Doktor yg nasihat sy.. kerap bagi susu badan dekat anak dan jgn bagi anak tido je.. kena kejut dia selalu. Biar dia nangis sbb ibu kacau tido.. kalau tido je, tanda dia tak aktif.