kuning bayi lambat turun

assalamualaikum nak tanya siapa berpengalaman prolonged juandice. anak sy waktu umur sebulan kuning tinggi 139, dah check fungsi hati semua okey tiada masalah. tapi sy nampak dalam hujung mata dia masih ada kuning. nanti ad appointment check urine pula. ada sesiapa pengalaman kuning lambat hilang ke walaupun dah check fungsi hati baby?

5 Balas

anak saya harini genap 21hari baru bebas kuning . saya fully bf . masa kuning dia tinggi , suami mandikan dengan air buah keranda cina . alhamdulillha kuning turun . dan 2hari sekali baru check kuning . harini last dan alhamdulillah dh tade kuning .. sis google ya buah keranda cina

sy dlm sbulan jgk . sy bykkan mnyusu bby . bby bf ke fm ? kalau bf sis boleh try cara sy minum susu rendaman kurma dlm 5 bijik . mkn kurmanya skali . alhamdulillah anak sy trus xde kuning lpas tu . klau fm ad susu yg ssuai utk turun kuning tp sy x sure . sis kne search ..

bgi minum susu kambing fresh jgn beli yg serbuk...atau pun perahan air anggur hitam yg xde biji tu bgi dlm 1 ml 3 kali sehari insyaallah turun...sbb anak sy pun kuning tinggi..nurse bagi petua haritu

saya pun sama baby no 3 prolonged jaundice sampai kena refer hospital tunku azizah. Alhamdulillah last check darah smua okay n jaundice turun

titik kan susu ibu dalam mata baby buat sekali je...saya haritu buat macam tu kuning kat mata baby hilang