tidak mahu makan sendiri

anak saya dah 4tahun 4bulan,tapi dia tak nak makan nasi sendiri dari dulu sampai sekarang...ada tips tak apa yang perlu sy buat? mama buntu

1 Balas

Macam anak saya dari kecik saya tak ajar pon dia utk makan sendiri. Tapi yg saya selalu perasan anak saya minat nak makan sendiri nie umur dia 2 tahun taww kecik lgi kan😅 nak Tahu sebab apa? Sebab dia tgk org dkt sekeliling dia semua makan sendiri tak bersuap dgn mak dia😂 dari situ lah , setiap kali waktu makan, dia nak makan sendiri kalau saya nak suap kan mana ada dia nak mkn lagi terian macam org kena sampuk ada lah, tak pundia taknak sentuh makanan tuh sampai saya izin kan dia makan sendiri 🤣 HAAAA sekarang dia dah 4thn dah bila makan langsung takde sisa2 makanan tumpah atas meja ke apa. Pakcik2 dia semua pelik dia nie budak ke bukan 🤣🤣🤣 Alhamdullilah saya dapat anak perempuan sulung yg cerdik IQ dia 🥴