Susah makan nasi

Anak lelaki saya nak masuk 3 tahun.. dulu badan sedap2.. Tp susah nak makan nasi berbanding orang lain.. Ada tips tak bagaimana nak bagi dia makan lebih pada nasi..? Kadang ok kadang tak..

4 Balas

Sy dulu pun ada masalah yg sama.. Tp semenjak saya tukarkan rutin.. Pagi waktu matahari mula naik, sumber vit D bawa dia brisk walk kat taman 1 round.. Sediakan susu , boleh cuba Fearn leaf.. Bila dia haus sgt tu offer minum susu... Lepas joging bg dia makan nasi.. Lauk yg menyelerakan dia.. Ibu ayah makan sekali ya.. Kita raikan dia 😊 slmt maju jaya yaa

2y ago

ank saya pun sama....

Puan cuba pelbagaikan cara sajian nasi. Contoh buat bebola nasi salut bread crumbs, bubur nasi letak sayur pelbagai warna: carrot, brokoli bg nmpk menarik. Waktu makan, duduk makan sama² dgn dia and layankan je apa yg dia suka buat waktu makan; main

5y ago

Ok2 terima kasih atas cadangan.. Saya akan cuba nanti..

samalah Sy ssh mkn nSi itu pun brp suap dh.. minum susu biskut roti je tu pun tgk mood dia . bg vit mahal2 pun sm pening juga hri2 fkir nk masak AP .. smpai kdg kesian tgk tk mkn tk lapar ke

try bgi vit sis ... ins Sya Allah ok atau sis pelbagaikan cara sajian ..