susahnyaaaaa nak makan!

Anak saya baru berusia 1tahun1bulan. Dan kurang berat badan sejak baik dari jaundice sewaktu berusia 16hari berat badan semakin menurun. Kalau naik pun cukup2 je. Sekarang dah 1tahun1bulan, baru 7kg. Makan pulak asyik memilih ikut mood dia nak makan ke tak. Kreativiti nak bagi makan apa pun dah naik buntu. Last2 paling putus asa, bubur kosong dan lobak merah je saya bagi. Buat macam2 beria-ia pun tak makan 😭😭😭

2 Balas

Sis jgn gv up, kena sntiasa cuba beri mkn..bgi variasi dlm pnyediaan mknn

4y ago

Tq sis. Now dah seminggu xmakan nasi. Makan y ringan2. Roti, kuih (y selamat utk baby) tp sy tau mmg xcukup utk dia dapatkan zat. Now dah pandai memberontak bila nampak je sudu atau nampak je nasi terus kemam mulut. 😭 Doakan sy sabar dan x putus asa 😭

Cuba sis try Guna pape perisa..kalau nak ago dia apeton multivitamin....

4y ago

Sabar je sis...baby biasa la tu...jgn push..bagi dia ape nak..