Baby 11 hari minum botol

Anak saya baru 11 hari, disebabkan susu saya berkurang dan puting melecet, saya cuba pam susu masuk botol. Apa yang saya risau, saya guna botol susu avent newborn punya. Bila saya bagi anak minum dia hisap laju sangat sampai nak tersedak saya tengok mungkin sebab dia ingat tu puting saya. Puting saya kan susu slow itu yang dia hisap laju. Lepas tu bila dia hisap je, then dia stop. Dia termenung lama. Saya risau time dia termenung tu kalau kalau sebenarnya dia tengah tersedak ataupun dia termenung sebab dia nak proses telan susu dalam mulut. Ada tak baby mommies yg mcm saya ?

2 Balas

sama dgn anak saya juga masa newborn..dia mmg hisap laju..sampai kita pun risau tengok..dan akan berhenti termenung sekejap, mungkin penat menghisap laju tadi..😅..tapi in shaa Allah normal..pastikan dah selesai menyusu, sendawakan dia..