Puting botol slow flow rate

Hi mommies, anak saya kalau minum di botol mesti akan tersedak (tommee tippee). Kalau dia menyusu direct badan dia tak tersedak/batuk pun. Saya rasa dia tersedak mungkin sebab puting botol flow rate terlalu tinggi. Mommies ada suggestion tak puting/botol apa yang sesuai untuk newborn yang isap terlalu kuat hingga tersedak atau botol yang puting slow flow rate? #firstmom #pleasehelp

1 Balas

kalau botol tommee tippee yang newborn tu selalunya puting dia memang size 0+. awak bagi anak menyusu botol cara pace feeding. boleh tengok lactation counselor ada ajar online.