Pusat Bayi baru lahir

Anak saya 3 hari pusat dah cabut saya tak gune ubat kuning pun. hmm saya guna minyak opah mcm minyak gamat tapi x sama. jadi persoalan saya tidak apa apa ke pusat cabut dgn cpt. risau. sbb ikut kan adikberadik sy dia org cabut 1 minggu.

7 Balas

Normal, yang tercabut sendiri. Dan pastikan kering. Guna lah ubat yang doctor bagi untuk elak kuman dan infection. Bila dah betul-betul kering dan elok boleh lah stop letak ubat doc tu. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

make sure luruh tu sbb dah betul2 kering. ubat hospital tu bukan air biasa tp utk matikan kuman jgk.

normal, apa pun bila dah tercabut sentiasa bersihkan dgn ubat doc bg (alcohol). Untuk cegah kuman.

normal tu jgn risau. org kata lg cepat cabut lagi bagus.

normal je.pastikan lps ni pusat ank sntiasa kering

normal sis ank sy pon 3hr dh trcabut..

Normal je