Cabut gigi

Assalamualaikum. Kandungan sy baru nak dekat 5 minggu, nak tanya boleh tak sy cabut gigi? Tak effect apa2 kah dgn kandungan? Sebab kena jarum lg apa semua kan sebelum cabut. Dan lepas tu kena makan ubat tahan sakit lepas cabut. Ibu hamil tak boleh sembarangan mkn ubt kan. Gigi sy berlubang, memang tak tahan dah rasa sakitnya. Boleh tak sy cabut gigi waktu awal kehamilan ni?

2 Balas

pg jumpa doctor inform awk pregnant la nnti. nnti doc consult boleh cabut or x. mana2 klinik or jumpa doctor x kira demam ke sakit gigi ke sakit lain2 ke kena inform doctor kalau mengandung supaya doctor bgi ubt yg ibu ngandung boleh mkn.

better pergi check di klinik. tapi cabutan gigi hanya boleh dibuat masa second trimester. 13 minggu ke atas. buat masa skrg boleh bertahan dgn panadol. ikut dos yg betul. jgn lebih