Tips Naikkan Selera Anak

Anak Saya 2 Tahun 10 Bulan Mengalami Masalah Berat Badan, Ketinggian Dan BMI Susut Teruk..Anak Saya Sangat Cerewet Makan Dan Hanya Makan Dlm Kuantiti Yg Sgt Sedikit Setiap Kali Mkn.. Boleh Ke Ibu2 Sekalian Berkongsi Cara Untuk Naikkan Selera Makan Anak Dan Susu Formula Apa Yg Sesuai Untuk Anak Saya Cuba?tq

Tips Naikkan Selera Anak
12 Balas

Blh cari vitamin c cutie.. Hrga rm17.30. Mula2 bg 2biji shari.. Bila selera dah brtambah. Blh bg satu. Ank sy 3tahun.. Susah sgt nak mkn.. Mkn pun kena brperang bgai.. Bila sy bg vitamin dlm 3hari tak pyah brperang dah. Dia sndri minta mknn.. Mkn nasi brtambah. Lps mkn nasi minta biskut dgn air milo pulak. Suka tgok dia mkn.. Skrg mknn kena sedia ada.. Sbb ank mkin selera.. Bila bgun jer tido minta mknn dah..

4y ago

👍👍😍

Sme la ank sye yg slong 2. .time kcik ya allah sdp nya mkn. .buat ape pon mknn dye msty akn abs. .naek sthun++ dye stat da xnk mkn sgt. .mmlih mkn. .asyik nk nyusu je..owhh ye. .sye mmg bg vtmin..tp dye x ske. .😥💆‍♀️. .jd dri stu sye bia kn je. .xpkse. .kkdg rse stress sbb asyik susu je. .smpai skng da 5thun ny. .still jgk asyik nyusu. .dlu mmg struggle nk bg brat dye naek. .sipi2 la nk ke pakat pmknn..

4y ago

Ya betul.. Kena byk sabar 😌

Try bagi vitamin mcm appeton atau champs. Ank sy pun cerewet makan. Nasi mmg dia xnk mkn lgsg. Lps wean off lg la bdn anak sy makin susut. Sy bagi susu fernleaf fullcream. Skrg selera dia ok sikit wpun still tolak nasi. Dia lebih prefer mee, roti, biskut, buah2. Kalo ayam kfc tu 2ketul pun blh habis. 😅😅

4y ago

Wah sama je mcm anak saya suka mkn yg ringan2 je selain nasi..mcm2 vitamin pernah bagi tpi xjln.. Haha xpa kita try susu Fearn leaf Tq ya

Sma la mslh kita sis... Ank sy umr setahun lbih tapi tak nk mkn... Hnya myusu.. Sy smpi stress tgk ank tak nk mkn... Macam2 dah sy buat.. Sma jg tak nk mkn.. Skg sy cuba bg multivitamin lysine brand appton.... Sy harap ank sy serasi la dgn vitmin ini.. Bru start 2 hari bg dia mnum vitmin ini..

4y ago

Hehe tu la 😂😂 smoga bhasil😁

Saya pun bgi vitamin c sebab dia jenis cerewet nak mkn . Kdg2 bergantung kat susu jee. Kalau dia xnak makan nasi sy akan olah buatt benda dia suka . Mee goreng ke cekodok ke anything je momies . Xsemestinya nasi jee sumber untuk hidup .. ikut rentak dia . Alhamdulillah naik walau 1 kg

4y ago

Tu la nak try vitamin yg sesuai

2tahun dh boleh minum fresh milk sis. Xperlu dh susu formula khas tu. Fernleaf ke dutch lady full cream ke. Lg 1 sy penah terbaca ada sorg tu anak dia.mcm tu jugak xmau makan. Dia bg susu fernleaf tepung yg full cream. Lepas dr tu anak dia mmg berselera.

4y ago

Wc

Vitamins c + lysine. Kalau vitamins ada perkataan lysine memg utk selera makan budak. Sy beli rm18 kot tak silap lah. Ada 100 biji.

4y ago

K nti sy try cri

Kalau anak makan telur boleh LA try bagi anak telur 3/4 masak. Saya kalau anak tak selera makan saya bagi telur 3/4masak je.

4y ago

Pernah bagi dia geli plak 😂

Anak sy mcm tu jugak, tp sejak sy bg fernleaf 123 tu dia dh start selera mkn, bg je nasi dlm pinggan dia, laju je mkn..

4y ago

Oh gitu plak

sy pn alami msalah yg sama