Susu formula

hi mommys semua..nk tye pendapat la..ank sy unur 19 bulan, sekarang ni dia minum susu formula dutch lady 123, ada tak susu yg bleh naikkan berat badan anak..dia bukan la picky eater sgt..makan kerap, tp bukan kuantiti banyak..so igt nk tambah n naikkan selera time minum susu..berat dia skang ni 10kg je..tinggi 81cm..normal ke? #firstbaby #advicepls #ingintahu

Susu formula
1 Balas

Lebih kurang anak kecik sy..tp anak sy 2tahun 1bulan..berat pun tang2 tu jugak..makan kerap tp sikit2..fully bf & minum susu fullcream kotak tu je..as long as checkup okay sy ok je..yg penting sihat..cuma nya bila dah biasa dgn fm, cuba tukar ke fullcream mcm fernleaf or duthclady..anak sulung sy 3tahun 7bulan..start minum fullcream umur 2tahun lebih..sblm tu minum fm anmum..sekarang alhamdulillah selera makan bertambah2..dia dlu diganose picky eater tapi sekarang alhamdulillah dah x memilih mcm dulu..

2y ago

Hehe..in sha allah nnt ok tu..yg penting dia sihat aktif & tumbesaran ikut perkembangan..semoga urusan sis dipermudahkan ❤️