Cara naikkan berat badan baby

Anak saya 1 tahun 10 bulan berat dalam 9+ kg sahaja. Kurang makan terutama nasi. Boleh share cara naikkan selera anak?

7 Balas

Sama mcm ank sulung saya. Biasa sis. Go for some other options. Sometimes masa kecil kecil ni diaorg x berselera nak telan nasi maybe later as they grow up should be normal.

Hi, Puan boleh pelbagaikan karbo untuk anak. Tak semestinya nasi. Antaranya, potatoes, oat, pasta, bread.

same umo ngan ank sy..ank sy 17kg.suke mkn isi ayam dada..Mee spaghetti..Mee beras..ikan..buah2

Mommy boleh try different makanan. Jangan selalu bagi sama. Mungkin dia ada Apa dia suka.

Anak saya biskut buah susu fernleaf. Itu je Dia nk mkn. Berat 12kg. 1Y4M .

try makanan yg ganti nasi

Bg aappeton lysine