cara naikkan berat badan

Ada siapa2 tahu apa supplement yg bagus utk gain weight ibu mengandung? Sy selera makan pun tak de sangat wlaupun mabuk tak berapa teruk mcm 1st trimester. Ada tak supplemet tambah selera mkn? Sy skrg 22weeks

3 Balas

saya pon pernah takde selera makan sis sampai berat turun n malam² terbangun sebab perut pedih lapar tapi xde rasa nk makan, so apa saya buat yer memang saya paksa diri makan for baby sake, tekak ni memang kembang tgok semua benda , tapi saya order jer kalau tiba² rasa nak makan apa² walaupon bila scroll food panda ke grab ke x lalu, tpi saya tetap cari benda yg saya rasa nk makan. saya byk mkan buah (jambu batu, tembikai, pisang), snacking kacang², n kalau dah xde selera betul apa saya buat is makan kurma, saya memang stanby kurma ajwa jugak utk snacking, saya minum susu farm fresh jugak, bila solat tu mintak dtg balik selera makan🤭 lama² alhamdulillah selera makan ada, berat pon naik

Sebaiknya elakkan supplement yg bukan under advice doktor. Any food yg mommy makan akan effect baby. Nk naikkan berat, should makan banyak, paksa even x leh telan.

Berat baby ok x.. selagi berat baby naik ikut usia kandungan xde masalah... sy pun ade masalah berat badan ibu xnaik.. xyah risau lah...