cuma mahu kepastian

Anak saya 2 bulan 12 demam ,doktor kasi ubat, persoalan saya ,saya kena bagi anak sampai ubat habis kew.? Terima kasih mummy2 semua ?

2 Balas

Kalau antibiotik, yes wajib habiskan.. kalau ubat demam, dia dh state kt situ sama ada 3/4 kali sehari so maknanya gap setiap ubat 6/8 jam skali.. sila habiskan walaupn anak nmpk cm okay sbb kita x tahu anak betul² okay atau x, even kita yg dh besar nie pn demam boleh on off..

Kalau antibiotik, better habiskan. Kalau ubat demam, bila demam dah habis, boleh berhenti makan dah :)

5y ago

Makna lebih 12 jam