Ubat demam

Baby saya umur 11 bulan demam suhu 37.3. Saya bagi ubat 6 hourly. Baby dh tak demam lepas dua kali bagi ubat. Betul ke kakak saya bagitau ubat demam tu kena makan dlm tempoh 24jam walaupun baby dh tak demam. Mohon pencerahan. Terima kasih ☺️☺️#firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

5 Balas

boleh saja beri lagi utk tempoh 24jam utk pasti kan bayi betul2 tak demam. jarak puan bg setiap 6 jam. bayi tak akan overdose jika beri ikut ml yg sepatutnya..

mommy boleh cuba guna set demam ni.. ramai customer puas hati guna set demam ni🥰 kalau mommy berminat boleh pm wani www.wasap.my/60138661354

24jam , 1hari...?nak overdose?sehari ada limit ml ... paracetamol di ambil apabila perlu. kecuali ubat antibiotik,kena habiskan.

Puan beli ubat di farmasi atau dapat di klinik? Mohon ikut saranan pakar perubatan/ahli farmasi.

f