Assalammualaikum mummy2 semua …..

Anak saya 10 bulan 4 hari … baru je nak ok dripd Demam tapi Start dripd demam sampai harini Langsung xnk makan apa2 .. asik merengek je …makan pon 2-3 sudu sahaja .. susu je yg dia nak minum .. buntu dh takthu nak buat mcm mna … Mummy2 ada tips tak nak bagi baby selera balik 😔 Terima kasih Mummy ❤️🤲🏻

3 Balas

cuba sis bg dia snek. lepastu bg dia makan buah . buah naga ke betik ke, mangga ke. lepastu try bagi dia nasi lembik² dgn ikan ke sup ayam ke. xpe dy mkn skit pun aslkan dy mkn jgk . lpstu try pagi xyh bg mknn brt2 , kalau cm ank sy, tiap2 pg sy bg mkn roti n tghri bru sy bg mkn bubur / nasi lembik² dgn lauk. lpstu try psg cite fav dia smbil suap dy mkn. tp kene sbrla xleh pkse dy mkn. ank sy pun 10 bln 3 hri skrg bru lps sht drpd dmm. dy dh slow2 brselera balik. cumanya ble dy bgun tido, mandi sy xbg mkn trus sy biar dlu. kalau dy gelisah smcm, bru sy suapkan dy bubur / nasi. cmtu je sy nk bg dia brselera balik. pg sy bg mkn roti je, tghri pptg malam sy bg mkn nsi . biasenye malam mmg dy mkn bnyk sbb suami sy yg suap. dy kalau dgn sy mmg dy main2 je makan tp okela sbb dy makan jgk wlauapun xbnyk.. sblm ni sy bg mkn nsi je tp msk nsi lembik2 . sy dh lama stop bg mkn bubur sbb dy xnk , dy xsuka . ble dy start dmm hritu sy stop nsi sbb dy mntah ble dy mkn. sy start bg dy bubur balik smpqila ke hrni. tp bubur xlembik cm 6 bulan, tp ikt usia dia. alhamdulillah makan jgk cumanya dy kene selang seli dengqn makqn buah, snek ke, air masak . 😊

sama ank kita wak, skg ngam 10 bulan..mmg start dari 9 bulan dia tolak mkn.. susu plak kuat minum.. smpai skg masak la mee ke nasi ke pasta ke smua dia tolak.. hmmm peninggg.. kalau mkn pon 1-2 sudu je pastu taknak dah..byk main, active, takde merengekk, gigi lom tumbuhh.. kite ni yg risau sbb dia xnk makn ☹️

selalunya mmg anak akan mcm tuh, selera hilang, tapi inshaAllah slow2x dia akan makan balik, janji dia minum susu byk . kalau ni try ja bagi dia makan, masak yg dia suka ke.