Anak tak ada selera makan langsung berat pun tak naik cantik

Hi mommy2 semua . anak saya skrang 3 tahun 2 bulan . bab bercakap okay je . tapi dia mmg kurang makan sgt2 . saya kena paksa dia makan dulu baru dia makan itu pun sikit je . skrang berat dia 10kg mcmtu je . saya risau sgt2 . ada tak yang sama mcm saya ? susu pun dia taknak minum . dah buntu saya nak buat apa bagi dia ada selera makan 😌 ada kesan apa2 ke kalau umur 3 tahun lebih tapi berat 10kg je ? 🫠 #pleasehelp

2 Balas

kalau nurse tak bagi tau apa² . ikut Graf Okey means, ok kot. baby I pun jenis susah minum susu. 1st² mula bagi nestum pun Dia kurang, tapi masa tu pun I dah set, bila time mkn Baru on cocomelon kat tv and then tutup lagi. sampai skrng pun I kut Dia mcm tu juga. time cocomelon sambil mkn , kalau mcm tu Baru Dia habis kan 1 bowl kecil. skrng baby I dah 11 bulan. skrg dah 13.5kg. biasa baby dah besar susah mkn susah minum susu, tapi kita kena cari Satu jln utk bagi Dia org mkn. Then nap time pun sangat penting.

12mo ago

Saya time bagi susu dan mkn akan buka cocomelon utk divert Dia. kalau tak ada Dia pusing sini sana mcm mcm, kalau ada cocomelon kat TV Dia diam tgk masa I suap abis makanan. lepas habis terus tutup TV 🤣

Dia nap petang tak puan? Nap pn penting utk tumbesaran. Pasal mkn tuuu dia choosy tak? Ada cuba bg mknn lain x

12mo ago

ya slalunya dia akan nap ptg . dia nasi ni kurang tapi kalau saya goreng bihun nak la jugak dia makan . tapi tulah takkan nak jamu bihun je kan 🫠 buah2 ni pun dia taknak . mati akal dah fikir nak bagi makan apa bagi berat naik 😭