Baby taknak makan lepas demam

Anak saya 6 bulan 11 hari, baru je baik dari demam, selesema dgn batuk. Anak saya taknak makan dan minum susu 😭😭 berat dah susut 200gram. Anak saya makan 3 sudu je pastu dia merengek taknak makan. Susu pun dari 5oz jadi 2oz je dia minum. Pampers dulu selalu tukar sebab penuh, sekarang dia kencing pun sikit je. Sedih sangat2 saya sampai stress bila fikir. Ada cara tak nak bagi dia selera makan dan susu balik 😭😭

1 Balas

Teruskan offer susu dan makan dgn kasih sayang ... Memang ada anak begitu lps demam. Cek mulut dia ada ulser ke, merah ke.. Kadang dia tak selesa nak telan

1y ago

Haritu doktor dah check, ulser takde dan tongsil pun tak bengkak. Tapi mungkin sebab dia tak sedap badan so dia taknak minum/makan. Saya stress sebab badan dia dah susut 😭😭😭