TALIPUSAT ANAK

Anak kami dah 7bulan, dapat surat dari Pusat Darah utk mnta keizinan ambil darah dri talipusat anak.. Korang dapat n izinkan x? Kami ok ja, sebab anak pun alhamdulillah sehat dari lahir sampai sekarang.. 🧡

TALIPUSAT ANAK
4 Balas

trme kasih sbb highlightkan perkara ni.. ilmu baru utk sy.. semoga dipermudahkan urusan puan ye https://muftiwp.gov.my/artikel/bayan-linnas/4362-bayan-linnas-siri-ke-227-penggunaan-sel-stem-dalam-perubatan-menurut-perspektif-syarak

Good info. Sblm ni ada terfikir nak simpan dalam stem bank tp mahal sgt. If boleh manfaatkan terus pada org lain yg memerlukan lg bagus. Boleh share mcm mana nak derma juga ye nnt? Kena inform doc sblm deliver ke?

3y ago

rasanya sis boleh info doc or nurse time nak brsalin tu.. biasanya depa simpan dulu darah tali pusat ni smpai baby 6bulan, lepas pda tu bru depa akan hantar surat mnta kebenaran kat kita.. 😊

boleh tau tak...uri puan dapat tak...#tambahilmubaru #infobaikelokdisebarkan

3y ago

dapat puan.. suami pun tnye, dri mana pulak drah tali pusat tu, kemain pnjg tali uri aritu dpt kat dia.. 🤭 agaknya depa dh amek darah dari tali pusat siap2 kot sebelum serah uri kat suami? adehh.. kurang tahu juga ni..

saya tak pernah tahu benda ni wow!

3y ago

btul