Setiap kali checkup ambil darah?

Setiap kali check up Dr akan ambil darah tapi semua ok & normal...sebab apa yerk?

2 Balas

Doktor tkde bgtau ya sbb apa? Pelik sbb selalunya doktor akan ckp, utk check HBA1C ke, utk tgk FBC ke. Kalau mcm ada darah tinggi pun kdg doktor akan ambik darah utk monitor.

2y ago

tak ada,dr just kata ambil untuk check hb..sampai sekarang semua normal,last checkup hb turun sikit 11.6..setiap kali checkup 1 syringe akan ambil..cuma last checkup ambil kat jari,tapi next checkup ambil 1 syringe lagi dr ckp..

Untuk check HB dalam darah tu puan,nak tau bacaan HB menurun mendadak / masih boleh dikawal….normal nurse akan bekalkn ubat base on bacaan HB yg dorg ambik tiap bulan tu

2y ago

tapi bukan check HB ambil darah kat cari pun boleh ke?