Siapa yang pernah rasa macam ni? 😆

Anak dah nak masuk 8 bulan, lepas je habis pantang, period datang macam biasa, regular period. Tak pernah missed pun, kalau tengok kalendar, memang tarikh tu jugak dia period. Sy tak pakai perancang, konon konon nak rancang sendiri 😌. Kira tarikh, pakai kondom, buang luar, ha tu jela. Cumanya haritu ada sekali ni, husband taknak pakai kondom, pastu terpancut dalam pulak. Tengok kalendar, hari subur pulak tu. Haru wehhhh dibuatnya 😤 Tertunggu tunggu la tarikh 14 July sebab expected period tarikh tu. Dahlah takde simptom nak period, senggugut apo pun takdok. Seharian laaaa kita tunggu period yang tak kunjung tiba ni 🥲. Siap dah pesan dengan husband suruh dia beli UPT kalau still tak period esok. Husband pun tertunggu tunggu, sebabnya kita dah warning dia, kita suruh dia bertanggungjawab 🤣 Eh dia pulak salahkan kita, katanya time tu kita yang mintak. Eh eh eh 😤 Pastu pukul 2 pagi tadi, sy rasa macam ada benda nak terkeluar, cecepat sy bukak lampu bilik amik pad terus pakai, pastu sy calit sikit, ALHAMDULILLAH PERIOD 😆😆 Husband pun tarik nafas lega nampak period 🤣🤣🤣 Bengong betul 🤣😂🤣😂

13 Balas

macam saya, pun nak rancang sendiri konon nya. sebab yang baru keluar ni 4 tahun gak TTC. masa dia 5bulan suami terrrrrrrr kat dalam. sekali dua je tup tup melekat terus. Allah. nurse membebel kauuu. tapi dah rezeki sampai awal. terima jelah. nasib baby skrg 8bulan n manja sgt dgn bapak dia. manja dengan bapak Alhamdulillah sgt sebab xde la dia terasa kasih sayang dia nanti diragut. Nasib baik suami jenis jaga anak sama2, balik keje turn dia setel sampai masuk tido. ape pun lepas mmg sy nak ambik perancang bila dah tau senang lekat rapat2 camni. lagi2 jenis alahan teruk. semoga anak dlm kandungan ni pun sihat walafiat, sempurna Dan selamat. aamiin.

Sama .. Period regular lepas sebulan berpantang. Tapi, xda pula merancang.. Hehe, sebab memang nak anak lagi. Tapi, anak dah 3 tahun, masih x lekat2 lagi.. Atau ter miss waktu subur, sy pun xpasti..sebab period memang regular. Ada bersama juga waktu subur(ikut kalender period) . Mungkin belum ada rezeki.. 😅

10mo ago

sy ada tengok kat tiktok, doktor tu kata kalau bersama hari subur, then 2-3 hari sebelum period ada bersama lagi, kemungkinan implantation yang berlaku masa hari subur tu tak jadi sebabnya bersama kali kedua tu time klimaks tu mungkin ada trigger contraction. lebih kurang macam tu la yang sy faham. lagi satu, ada kemungkinan skincare yang kita pakai tu pun boleh effect kehamilan.

if terbuang dalam lagi cecepat beli pill kecemasan .and better beli awal2 incase terpancut dalam lagi trus je mnum ubat tu .. 😁😆

9mo ago

ella

HAHAHA terhibur saya, bukan main ghisau ye takut pregnant lagi LETIH WAKKK HAHAH PASNI JANGN ULANG LAGI YEEE 😂😂😂😂

10mo ago

ghisauuuuu sisss. luka czer ni pun still rasa ngilu lagi 🤣

haha kalau tersangkut mau kene marah nurse sbb tk pakai protection😆😆🤣🤣 yela dia suruh kita jarak kan 2 tahun kan

9mo ago

berhati2 lahh kalau czer g cucuk ke apaa ..mcm saya rncng sdri kalau x period kalau dtg lmbtt saya akn rse tkut cko kt suami rsau semacam lpastu period haahha sbb ank kcik agi biarlah 2 thun ok haha

hahahahaahhaa.. paham.. walaupun x bersama masa subur, time nak tggu period tu.. bdebar nye bukan main! ble period, legaaa

10mo ago

hahahaha yeeee selagi tak period dok risauuuu je. husband pun dah reti tengok kalendar, kadang dia yang remind eh lagi 2 hari nak period ni 🤣😂

nohh bahaya ehh.. baik pakai perancang sis.. malang x berbau hahahaha🤣🤣 apa² pun sentiasa berhati² di jalan yaa

10mo ago

masa checkup anak sebulan haritu, nurse kk yang cakap, awak takyah pakai perancang la 😆 kita ni dahlah czer haritu, serammm nak bayangkan kalau pregnant lagi. sekarang pakai kondom je, siap dah macam macam kondom kita try 🤣🤣🤣. time ni la pun nak try kondom segala macam kat kedai tu 😝

geng rancang sendiri juga✌🏻🤣 period delay sikit pun dah risau gilaa

haha tak pernah . tapi lawak baca sis cita 😂

10mo ago

sy pun dok tergelak je kalau ingat balik kejadian tu 🤣

fuh nasib baik..kita yg bc pun rs suspen juga..hehe..😂🤭

10mo ago

tu la lepasni kena prepare upt dengan emergency pill siap siap 🤣