selsema

Anak baru 3bulan..kena selsema..klu prgi kk..nanti doc bagi ubat ke tak? Coz da brpa kali da bgtau doc anak bhingus..jawapan ttp sama..xde ubat utk baby..or kalau baby bnafas tak normal dtg hosp cepat2.

18 Balas

Last time my baby ade selsema jgk.. tp doctor ckp baby tdak bole lgi dbagi ubat.. kalau nak hilang selesma cpt beli garlic balm.. it works a lot..

try bakar bawang putih pstu tumbuk2 sikit cmpur ngn minyak masak...sapu kt dada baby tiap2 mlm...sy try alhamdulillah berkesan....

Thank u mommy2 sekalian..akan di cuba dan usaha dengan tips2 mommy2. Harap2 berkesan..risau sangat bila baby sakit...

Puan boleh cuba nie. Produk dari tasneem naturel. Bagus untuk baby. Kalau puan berminat boleh hubungi saya 0198974732

mmg xd ubat... beli nose drop kat pharmacy... anak saya kalau baby ni, selsema, mmg akan guna nose drop je

Apa kata try pakai garlic bumb cousin saya pakai alhamdulillah elok..

Kunyit hidup sis.. paling mujarab.. sekejab je hingus kering

5y ago

Gosok kunyit Kat batu... Da air.. so sapukan air ke batang hidung baby.. or kalu Rajin.. u mix kunyit yg sudah ditumbuk lumat dengan vco... Sapu Kat batang hidung baby time tido.. selamat mencuba

smoga cpat smbuhh c bby