why my bby bump still small????

already 12weeks but still small like I'm not pergant? ..but the other already have a bby bump when 12weeks ?..it bcause my height or my weight?

384 Balas

Is this ur 1st pregnancy mom? if 1st then it's normal..like me last time cos im so skinny so until 20weeks above only my baby bump appeared. But after 2nd pregnancy now it is so fast appeared. ☺️ just take care urself and baby inside mom.

Ade je jenis perut kecik bile mngndung tp make sure bby semue ok.. Sy dlu perut besr tp bby kecik kt dlm, dh kne bersalin awl, emergncy czer plk tu... Leps brsalin perut buncit..but my bby seht semuenye alhmdulillah syukur sgt2 Allah bg

Baru lagi tu 12 weeks...mcm sy isnin lps check nurse pelik sbb dia cek perut dia kata pelik da 28weeks but perut x mcm 28weeks...tu lagi satu yg sy risau but esok scan hopely semua ok baby ok huhuuhuhuhu nk nangis je rase sbb perut x nampak sangt

My 1st bby dlu 8bln sis bru nmpk itu pun lepas lengang perut..hihi... Masa 5bln mcm buncit mknan je 😂😂 yg ketiga ni pulk kdg2 nmpk muncit mulat sdgkn baru 13week 😅kdg2 xnmpk muncit nye ...confius jugk... Tpi yg pnting bby sihat sis

Never ending same question..come on mothers. Do more reading on pregnancy. Don't make yourself look fool with these kind of questions. 12weeks baby.. you expect your tummy look like hot air balloon is it?

sy 28 minggu perut kecik je...semua tegur nape kecik...xkisah pun...sb sebelum ni pun perut mmg kecik tp ank 3kg...perut kecik xsemestinye ank kecik...abaikan org ckp...asalkan ank sihat ye ibu2😊

sy pregy twin. perut 3 bln mcm 5 bulan🤔

3y ago

kcik ok la. x berat sgt. skrg sy dh nk msuk 7 bln mggu dpn. nk bgn pn sakit yg amat. ada dua bln lg ni dia nk besar. 😆

Haha relax sis. Nak perut besar cepat cepat kenapa? Saya 5bulan baru nampak. 6bulan dah start sakit belakang. Nak tidur pun payah. Relax okay? Enjoy perut kecik. Boleh tidur terlentang apa semua. Perut besar, mengiring kiri kanan jea lah 🤣

4y ago

Saya pun 1st time juga preggy. Ya risau, saya pun risau. Cumanya doa yang baik baik moga baby sihat. Saya ni dapat pengalaman dari kak ipar juga. Dorang lagi lah 7-8bulan baru nampak perut. Anak lahir pun 3kg. Siap twins lagi. Tuh saya cakap, kalau boleh jangan lah minta perut besar cepat sangat. Kadang takut masalah berat badan baby, yang ada gdm lagi lah kena control makan. Perut dah besar, susah nak tidur apatah lagi buat kerja. Setengah orang perut dah besar sampai kaki pun bengkak. Alhamdulillah saya dah 6bulan, perut baru nampak and kaki tak bengkak lagi. Bersyukur. Anak dalam perut sihat.

Bagus la kecik. Aku 8bulan baru besar. Tu pun rasa nk nangis weiii... Berat... 😭😭😭😭😭😭 ...abis sakit kelangkang, bawah perut rasa perit nak jalan.. nk bergerak.. nk pusing susah😭😭😭... Bersyukur la kecik..

Be patient.. I'm in my 15th week, still no baby bump. It's depends on our body. Just enjoy now, when u got ur baby bump, it's gonna be a little bit tiring for your body. As long your baby is healthy, it's more than enough 😉