Selamat bersalin

Alhamdulillah Ya Allah,syukur ke hadrat ilahi Kau permudahkan segala urusan bersalinku harini🤲😭 Alhamdulillah sy selamat bersalin baby boy pkul 1 lebih tengahari td secara normal tanpa induce..masuk labour room xsampai 1 jam baby terus keluar lepas beberapa minit doc pecahkan air ketuban,Due 17/1/23 tp baby pandai pilih tarikh cantik 12/1/23🤭 ..First baby xkan lupa pengalaman nie😭 sakit contractions 2-3 minit sekali sampi mengigil seluruh badan lagi perit sakit nk teran baby keluar..😭😭

21 Balas

Masya Allah tabarakaLlah. Tahniah. Selamat menjalani kehidupan baru dgn redha, syukur dan sabar 🤲🌻

1y ago

Alhamdulillah...❤️🤲

tahniah sis..seminggu sblm bersalin awk ada rsa mcm sakit senggugut sikit2 x?dgn kontraksi ?

1y ago

Alhamdulillah,tq sis,smggu sblum nk bersalin xde tnda ,sy 3 hari sblum nk bersalin start bg tanda . genap 39w first sakit sluruh bdn mcm skit urat,nk jln xblh sakit kt ari2..pastu tghari bru kluar darah fresh ketul2 xde lendir..terus pegi hospital check jln xde bukaan, contractions 15-20minit skli..doc sruh blik.. pstu esok hari 39w1d contractions rsa makin kuat tp 10-15minit skli,kluar drh+lendir,pegi hospital lps maghrib check jon still xde bukaan,sma doc sruh balik..pastu start pkul 3 pg makin kuat contractions 5 minit skli,darah+lendir still kluar,pegi hospital check jln 2 cm,doc sruh balik dlu😌,smpai kt rmh pkul 5 pg ,layan contractions 5 mnit skli dri pkul 5 pgi smpai pkul 9 pg ..9 lebih tu contractions makin kerap 3 minit skli,smpai mnggigil kepala n tgn,smpai nangis meraung..pkul 12tghari pegi hospital check jln dh 6cm,trus nurse tolak labour room pkul 1,doc trus pecahkan air ketuban,xsmpai 30 mnit lps air ketuban pecah trus teran sbb bby dh nk kluar...

Alhamdulillah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻tahniahh sis☺️☺️☺️slmat berpantang

Alhamdulillah.. selamat berpantang sis.. semoga ibu & bayi sihat dan ceria selalu..

Sama tarikh baby kita. Saya pon dah selamat melahirkan pagi semalam. Alhamdulillah

Ada apa2 tips tak bgi cepat bersalin..sy tanda pon belom..due date sama..btw tahniahh sis

1y ago

sy xde tips2 sis... exercise pun xbuat😅 tp msa layan contractions kat rmh tu sy ada mnum air zam zam,selawat n mtak doa byk2 ,mtk dipermudahkan urusan bersalin..

tahniah awak. alhamdulillah. selamat berpantang. enjoy your new journey🥰❤️

1y ago

Alhamdulillah t.ksih awk...❤️

Masya’Allah . Congrate sis . Doakan saya plk semoga dipermudahkan .

1y ago

Alhamdulillah,tq sis..in Shaa Allah nnti giliran sis plk..due date bila?

Alhamdulilah.. Doakn sy juga bersalin tnpa induce.. Aamiin2

1y ago

Aamin2,selawat n doa byk2...rajin2 pujuk bby..sy sllu pujuk gosok perut tnya bby bila nk kluar,tup2 harni dia kluar,normal tanpa induce

alhamdulillah... taniah sis selamat berpantang