It Is A Princess

Alhamdulillah. Sy dah selamat melahirkan seorang puteri. Semalam jumaat, induce at 37w2d sebab darah tinggi. 7am masuk ubat. Start rasa contraction biasa2. Pukul 4 ptg baru datang sakit yang memang tak boleh bawak bincang. Tapi bukaan cuma 2cm-3cm waktu tu. Tahan contractions sampai bergoncang katil, akhirnya 11mlm bukaan 5cm terus ke labor room. Jam 2.01 pagi, selamatlah lahir puteri comel. Berat genap 2kg. Nafas laju sikit so kena warded. Nasib baik tak warded NICU. Just ward biasa utk pantau. Sy pula normal delivery. 1st degree tear. Asbab baby kecik, koyak nya tak banyak. Semoga dipermudahkan segala urusan ibu2 lain juga.

1 Balas

Alhamdulillah, tahniah dear.. Selamat berpantang n take care baik2 ye 😉