Dah Bersalin : Survivor Induce Ubat 😂

Alhamdulillah, saya dah bersalin 😆 Terima Kasih Allah sebab memudahkan urusan bersalin saya. Walaupun perit menahan contraction disebabkan induce ubat 🥲 Siapa yang bakal induce ubat, cekal hati ye. Setiap orang experience berbeza. Tapi, bagi saya..first time sebab anak pertama saya induce drip. Xde rasa nak berak lansung. Yang kedua induce ubat. Sumpah rasa nak terberak 🥲 cuak betul sebab sebelum ni xpernah rasa mcm tu, dan rasa tu memang xrelax betul. Memang chaos 🥲 Chayok ye siapa yg bakal bersalin 🥲😆

5 Balas

Tahniah sis dan keluarga 🥰😍 selamat berpantang dan semoga ibu baby sihat selalu. Sy pernah induce drip anak sulung. Sakit mcm nak tercabut nyawa. Meracau2 smpai nurse india suruh istighfar 😂 sakit nak bersalin ni ckp ikut suka je x fikir. Smpai saya cabut2 jarum drip tu 2-3x. Misi pun geram dgn sy wkwkwk 🤣😂

2y ago

Hihihi betul sis. Bila ingat balik nak tergelak dgn diri sendiri tapi masa tu hanya tuhan je tahu. Alhamdulillah kita smua wanita hebat 💪🏼 doakan sy bersalin kalini x meracau2 hihi takut juga ni tgh menanti hari.

Alhamdulillah. Saya pun pernah bersalin induced. Memang tak relax even saya drip induced juga. Memang menggeleser bila contraction tu dah kuat. Selamat berpantang ya mommy 😊

2y ago

Sama²

Sy bakal induce 29hb ni. Kena paksa 38w. Boleh pilih ke induce drip atau ubat ye? Sy br tau ni sbb ni anak sulung gak

2y ago

Haha tu la. Naif betui la den ni ha. Huhu

i pakai gas penenang time tggu 8-10cm tp masih terasa sakit tuu.peritnya induce

2y ago

iya sis.. saya smpai mintak gas penenang. last sekali xtenang sebab sakit dan rasa nak berak sangat 😂😂😂😂😂

alhamdulillah tahniah sis..Selamat brpntg