Luahan ibu berpantang

Alhamdulillah Saya baru je bersalin semalam, balik pantang dkt rumah mertua belum apa2 mertua dgn nenek suami dh ambik baby kt saya lepastu bagi bila baby menyusu je.. suka paksa saya bagi susu walaupun baru je baby menyusu.. sampai bengkak susu saya 😭 pagi2 baby dah kena ambik.. tidur pun kena bukak pintu sebab bilik panas.. pg td badan baby panas saya bukakn baju sekejp bagi baby selesa lpstu mertua dgn nenek suami datang bising2 suruh pakaikn baju dengan bedung lpstu masa menyusu pun dorg blh masuk tgk saya menyusu..rasa malu sangat.. dh la rumah ada adik lelaki suami.. tgh2 saya menyusukn anak blh pulk bukak besar2 pintu tu.. lpstu habis menyusu terus ambik baby bawak depan.. langgsung tk bagi masa baby dgn saya.. baru sehari berpantang tapi stress sgt2 rasa mcm meroyan sbb anak tkde sebelah 😭

19 Balas

1. bincang dgn Suami elok2 ape yg awk xselesa. 2. kalo panas xpayah pakai baju tebal2 bedung sgt anak to. xmati pun. 3. tolong hormat privasi awk nak menyusu.. 4. sis kene tegas sbb to hak sis badan kita nak kene jaga 5.kalo xtahan sgt balik je pantang umah sendiri. xpun umah mak kita. Sy awal2 mmg dah bg tahu suami ape yg Sy xsuke xselesa. kene tegas lah. kalo x awk stress jelah dlm pantang