Luahan ibu berpantang

Alhamdulillah Saya baru je bersalin semalam, balik pantang dkt rumah mertua belum apa2 mertua dgn nenek suami dh ambik baby kt saya lepastu bagi bila baby menyusu je.. suka paksa saya bagi susu walaupun baru je baby menyusu.. sampai bengkak susu saya 😭 pagi2 baby dah kena ambik.. tidur pun kena bukak pintu sebab bilik panas.. pg td badan baby panas saya bukakn baju sekejp bagi baby selesa lpstu mertua dgn nenek suami datang bising2 suruh pakaikn baju dengan bedung lpstu masa menyusu pun dorg blh masuk tgk saya menyusu..rasa malu sangat.. dh la rumah ada adik lelaki suami.. tgh2 saya menyusukn anak blh pulk bukak besar2 pintu tu.. lpstu habis menyusu terus ambik baby bawak depan.. langgsung tk bagi masa baby dgn saya.. baru sehari berpantang tapi stress sgt2 rasa mcm meroyan sbb anak tkde sebelah 😭

19 Balas

Sbr ye sis, bca kisah awk, tringt masa mula2 dpt bby... Lbih kurg ni la situasinya...sy pham, sdih nye tuhan je tahu, ada ank mcm xdk ank dbuatnye.... Bincang dgn suami elok2, bg dia fham sama ape awk rasa, ckp kt dia, nk pantang kena istri selesa, klau x kang, mcm2 bleh jd...sy dlu cucu prtma jd kna pham jgk la situasi diorg, excited diorg plik beno 😁😁😁, sy x mrah cuma x selesa, dh la lmbt jgk dpt bby bila dpt, xdak msa sngt plak dgn bby...tp alhamdulillah tuhan bg suami y dpt rasa kesedihan istri wlpn X crita dgn suami, jd dia segera planning utk km duk asing dr rumah mertua... Semoga Allah permudahkan urusan awk...

2y ago

Betul sis.. saya puas berkeras dengan suami tapi suami tetap susah nk faham.. mertua langgsung tk bagi masa saya dgn anak.. kdg saya duduk dlm bilik nangis sorg2 rasa nak sgt bawak anak lari balik ke rumah.. kalau dkt rumah bebas sikit