38 minggu 1 hari alhamdulillah selamat bersalin . Nak cerita sikit pengalaman saya

alhamdulillah harini saya dah selamat bersalin anak pertama saya . petang pukul 5.21 tengah duduk tiba2 terasa macam kentut bunyi pop , terus saya bangun tengok2 habis basah kuyup seluar sampai mengalir lantai air ketuban lepas isyak saya pergi pac terus kena tahan , doktor bagi masa 12 jam untuk bersalin . saya pulak takde contraction langsung masa tu 😂 pukul 1.30 pagi baru rasa contraction kerap2 tiap 5 minit , dari 1cm nak ke 3cm tu ya allahhh azab sangat subuh tu saya mintak nurse cek bukaan tapi ikutkan saya ada gbs and baru tahu malam nak bersalin tu ada gbs 😂 so nurse tak nak cek takut ada infection tapi last2 dia cek jugak pukul 8 pagi macam tu tolak LB even baru 3cm sbb jantung baby tak cantik . and end up kena emergency czer and selamat bersalin pukul 10 pagi . alhamdulillah saya dan anak sihat . mintak doakan saya cepat2 sihat jugak . dan saya doakan ibu2 semua selamat bersalin 😂

11 Balas

Alhamdulillah tahniah sis apa pn dah selamat..saya pn selamat bersalin pagi tadi ahad 3.56 pagi 38 mggu 2 hari klu ikut apps ni..ank first jgk tgh tido smlm tiba kul 2 pgi lbih pecah air ketuban sendiri dgr bunyi meletus skit dh taw dh terus siap p hosp Kui 3 pgi hehe..sakit contraction xleh tahan jgk la time bb nk kuar lg sakit sekali teran alhamdulillah keluar ☺️

thniah mom. sy pon dh 38w harini.harap2 dpt brsalin jgk awl2.. seksa betul nk tdo sekarang ni. pusing kiri xkena pusing kanan xkena. xselesa kt perut rasanya. nk pusing tu aduii sakit betul 😂 nk tnya trim akhir ni sis ad keluar keputihan tak? sbb saya lately ni byk plk kluar keputihan

7mo ago

ye keputihan ada jgk last2 trimester ni tp sikit2 ja

congrats sis.. sy skrg 37 weeks 2 days.. hrp bsalin awl jugak.. xnk jd cam sblm2 ni overdue.. haha.. emergency czer jugak sblm ni.. n bukaan smpi 4cm je.. lebih kurg sis.. slmt bpntg ye.. jge luke czer tu elok2..

Alhamdulillah, tahniah sis.. Xkesah lah czer ke normal, asal kan bby n mamy selamat... Selamat berpantang ye sis.. Doa kan kami yg bakal bersalin ni jugak ye.. 😘😍😍

Saya pun 38 minggu 1 hari harini. Masih menunggu baby nk keluar. Dah hari2 duk berjalan ni, exercise bagai 🥲

7mo ago

betul jgk klu byk berjalan mudah bersalin tp ikut badan jgk kot..sy pn byk berjalan jgk kat umh kat tmpt kerja hehe.. Alhamdulillah mudah ja bersalin ank first

Waa slamat berpantang. Saya baru 36w6d… harap kluar 38w nnt la🤣

Kuat & obvious ke bunyi ketuban pecah Tu? mcm kentut vagina ke?

8mo ago

haa lebih kurang tapi memang kita boleh rasa POP macam tu pastu terussss air keluar

Baru smalam pn cakap 38w belum ada tanda kan😂😂 tahniahh

8mo ago

hahaha betul2 , selang sehari je dia dengar cakap mak dia tahu2 pecah ketuban terus 😂

Congrates sis, and selamat berpantang ❤️😍

Alhamdulillah … tahniah sis