Selamat bersalin. Alhamdulillah 39w4d

Salam ibu2x , saya nak share yg sy dah selamat bersalin pagi tadi 2.40am 18/06/2024. Baby nak mama diaa makan daging korban puas2 dulu rupanya 😂😂😂. Saya memang tak ada tanda2 nak bersalin awal jugak tapi sy perasan lepas saya makan tapai contraction berganda2. Saya tak tahu tu salah satu faktor atau tak. Tapi contraction sy selang 5minit, pergi hospital Dr check bukaan baru 4cm tapi saya punya sakit tu mcm dh bukaan 8-9cm. Dr tolong pecah kan ketuban even bukaan saya baru 4-5cm. Terus masuk dalam LR 2.15 pagi. 2.40 pagi saya selamat bersalin normal alhamdulillah. Tapi saya kena jahit banyak sbb tak duduk diam, terangkat punggung masa meneran.

Selamat bersalin. Alhamdulillah 39w4d
1 Balas

Dr ada tanya saya minum air selusuh ke, saya cakap tak ada minum sbb mmg xminum. Sebab bukaan 4cm tapi sakit mcm 8-9cm

2w ago

tahniah... mungkin sebab tapai