alhamdulillah

alhamdulillah... doakan smoga ank dlm kandungan sy baik² saja... sbb sy slalu sgt keguguran... klau blh tau... ubat apa utk kuat kan rahim???

alhamdulillah
10 Balas

Alhamdulillah,semoga puan & kandungan sihat2..jangan buat kerja berat ya puan,kena banyak berehat sangat2 sebab awal2 masih fragile..minum susu & acid folid..hindari stress..bab ubat tu,kena refer doctor sebab ia bergantung pada badan seseorang juga..

3y ago

tq sis... skrg sy mkn obimin je dulu

Tahniah sis. Masa awal kandungan, dr bg sy makan ubat duphaston utk kuatkan rahim. Bykkan rehat, jgn angkat benda berat, elakkan makan makanan pedas, berminyak, air bikarbonat, durian, tapai, makanan separuh masak dan nanas muda ya. Jgn lupa asid folic (:

klu ubt tu mybe kna rujuk dr...xbrni nak suggest sebarangan...tp mcm sy, bykkan bedrest klu xkerja lah...jgn agkt benda berat, rumah tu ala kadar je sy bersihkan...

Bedrest puan. Moga dpnjg usia baby smpai lahir bjumpa malaikat dunia dia. Jg diri & kesihtn puan. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

hye awak, saya suggest awak makan pil duphaston, saya banyak kali keguguran, tahu je preggy terus makan ubat dupaston tu,

Awk klaw boleh , g refer doc awl2 .. sbb sllu keguguran ni .. bahaya jugak , doc akn pantau awk lebih

3y ago

tq sis.. sy akn cuba

alhamdulillah..tahniah sis..jaga baik2 kandungan tu😊

kna tnya doc dlu bru leh ambik ap2 ubt

3y ago

tq sis... skrg sy mkn obimin je dulu .. nk gi klinik pyh ngn ank kecik

Semoga dipermudahkan..🤲

3y ago

aamin... tq sis

duphaston

3y ago

sama sama ☺️