keguguran 2nd trimester

Assalamualaikum/hi. Sy baru saja keguguran kandungan pada 17weeks. Alhamdulillah sy bersalin secara normal. Ketuban pecah bila baby dah keluar,tiada pendarahan. Sy contraction mcm normal labour. Cuma perlu D&C utk keluarkan uri yg masih melekat kuat. Skarang sy baru seminggu berpantang. Sy pantang mcm biasa..44hari. Sy minta doa & kekuatan drpd ibu2 semua. Sy sampai xnak tgk anak sy bila nurse hulur, sbb takut lagi susah nak melepaskan dia pergi. Sy juga doakan ibu2 semua dlm keadaan sihat walafiat,jaga diri & kandungan semua ya.

keguguran 2nd trimester
56 Balas

Salam takziah sis...moga sis terus kuat n tabah...moga Allah permudahkan segala urusan sis dlm rahmat n perlindungan Allah...sya pun pernah kehilangan anak sya.2 days after kelahiran dia..sya bersalin normal sperti biasa without any prob.sya sempat peluk dia sekejap lps lahir tu..then nurse found something goes wrong with my bb..after checkup bru tau dia ada prob CDH n need to operation..tpi Allah lebih sygkan dia..sya terima walaupun perit...n now Alhamdulillah sya sdg mengandung 5 bln... sya doakan sis pun pya rezki nnti sperti sya...InSha Allah..be strong n take care...

Semoga sis tabah & semuanya baik2 belaka. Sy pon baru miscarriage. Early miscarriage at 9w. Bleeding for 3days, sakit contraction & terus pegi hosp. Ketul darah keluar sendiri, doc cuma keluar kan darab beku yg ada & boleh discharged. Skrg masih berpantang. Semoga kita dapat rezeki hamil lagi lps ni. Take care sis.

Terima kasih semua..Terharu sy baca doa2 ibu2 semua. In sha Allah..sy redha. Cuma buat masa ni emosi sy masih x stabil. Kadang2 tgh tgk tv pun boleh menangis..tringat anak. Sbb sy sentiasa berbual dgn anak..mengaji,nyanyi ngn dia. Ambil masa utk sy kembali mcm dulu..doakan sy ye.

InshaAllah moga ada rezeki zuriat yg lebih baik. Bersangka baik dengan takdir Allah SWT. Itu kunci orang2 Islam yg berhati tenang. Moga kita semua tergolong. Aaaamiinnn3 yaa rabbal alaminn. Sy pon sekarang ni sedang melalui ujian. Moga Allah beri kekuatan untuk sy. Aaamiinn.

Smoga sis kuat dan tabah ye... Saye pon alami bende yg same mcm sis.. Saye ade contraction di mggu ke 22..ketumban pecah dan baby nak kluar... Saye kguguran january 2020...moga ade rzeki kite lg lpas ni sis...

Semoga awak dan suami tbh ....syurga mnti awak Dan suami....sy pun pnh kgugurn 2 kli ...dua2 8 mggu.....sekarang alhamdullilah sy diberi peluang lg...stlh sthn lbh usaha untuk tmbh ank lg.... syukur

Salam takziah puan. Semoga terus kuat dan bersabar. Anak syurga menanti di sana. Saya pun pernah lalui, keguguran 4 anak syurga sebelum minggu ke12. Allah akan gantikan dengan rezeki lain nanti.

Be strong ya sis . Insyallah ade rezeki yg lainn . Sy dulu baby meninggal dlm perut usia kandungan 6bulan . Alhamdulillah sekarang mengandung anak yg ke 3❤️

5y ago

Mcmana ye sis ade amalkan ape2 diet or ambik injection utk kuatkan rahim ke lepas tu?

Waalaikumussalam.Takziah. Jgn lupa namakan baby supaya dye menunggu di syurga sana . Insyaallah ada rezeki Allah akan bg lepas ni 💕 tc

Smoga tbah ya sis.. mgkin lps ni allh nk gantikn rzeki yg lebih baik bt sis.. 🤲YRA💕doakn yg baik2.. ANAK SYURGA..allh lebih sygkn dy..