With Love

Alhamdulillah.. 36 weeks and ma baby is 2.7kg ???.. Dr n Misi dah suruh standby siap2 sbb last week ade spotting.. Mami aktif sangat.. huhu.. and nak sharing 1 tips dari Dr td, dia pesan JANGAN MINUM AIR SELUSUH.. WHY? Potensi baby lemas tu tinggi since air selusuh paksa Baby kluar pdahal pintu rahim x bukak lg. Jd, ibu akan rs kontraksi 2 kali ganda.. sbb tu ada yg rs dah nak beranak tp baby x nak kluar..So, sp2 yg rs nak minum tu, mnum la. ni cuma skadar nasihat dari Dr.. hehe..

3 Balas

air selusuh tu ap yaa sis ?

5y ago

air selusuh ni air yg memudahkan ibu2 tuk bersalin. ada org buat sendiri, sy pn x pasti dorg campur ape. ade pulak sejenis minyak selusuh dan ada jugak air masak biasa yg dibaca dgn surah2..