alahan pregnant😔 minta doakan sy diberi kesembuhan

alahan mengandung ,19w , dah dua bulan , tangan kaki badan perut ,jd gatal2 ,dan mostly bnyk y ada air bisa dan air nanah kt dalam , dia melarat2 pula jd makin besar ,antibiotics dah mkn dua jenis,ubat sapu pon dah , xde ape dah boleh sy buat x juga hilang2 ,kdg2 rasa stress dan down ,letih asyik nk kena sapu lap air bisa ,air nanah hari2,xleh nk kena air ,nk mandi kena lap2 sahaja ,apa lagi solat dan memasak ,nnti dy jd koyak dan basah ,lagi melarat ,nk buat apa2 smua terhad sngt dah dgn keadaan diri mcm ni ,mnta jasa smua mommy2 doakan sy supaya diringan kan sikit alahan ni , sy sedih sngt dan x selesa

alahan pregnant😔 minta doakan sy diberi kesembuhan
27 Balas

moga diberi kesembuhan yg sesungguhnya dari Allah swt.yg mana alahan muntah2,mudah letih,x larat,bersyukur la kita tak seteruk sis ni.yg kuat ye sis..mudah2an lpas bsalin hilang spenuhnya.Allah syg sis😊👍🏻

semoga diberi kesembuhan yg tiada sakit lagi selepasnya , sis . kesiannya , ☹️ . sya pun masa mengandung hari tue kena gegata setiap hari. dah bersalin, alhamdulillah takda dah keluar gatal2.

sye pun stat naik alergik mse 2nd trimester.. tukar sabun mandi brand QV, mkn pn pantang.. da nak msuk 3rd trimester nie bru nmpk bkurang sikit tp parut merata jgn ckp la.. pasrah da nie...

2y ago

Same!!! Parut merata due dah nak dekat mmg pasrah sangat sangat🥹 semua benda dah letak tetap sama.

semoga cpt sembuh sis.. sy preg pon alahan dpt kudis2 kat kaki . kali ke 3 preg pon mcm tu . lps bsalin hilang cuma parut he lambat nk hilang..

Saye pun same naek bitik2 putih pstu cam sentuh sakit pstu pecah.. tpi dh oky dh nii kering sikit sebab sapu ubat yg doc bgi

mcm sy sis. 19w, eczema attack kerap pulak tp celah2 jari 😩 gatal. yg berkesan cuma pakai losen allano. yg lain tak jadi

Allahu..moga sis diberi kesembuhan. InsyaAllah nanti semua akan back to normal. Moga Allah permudahkan urusan sis..

Semoga Allah berikan kesembuhan dan dipermudah segala urusan rawatan serta dijauhkan perkara2 mudarat. Aamiin..

sy anak ke2 gatal2,anak sy keluar dpt eczema ..dh besar sikit asthma..doc ckp sbb sy gatal2 time pregnant

sama lr dgn kita dh masuk trimester 2 timbul alahan ..gatal² dkt badan . gtal dia tu bukan main g.. 😔