20 minggu

Alahan bau dah berkurang..tapi saya jenis tak tau nak makan ape tiap2 hari sejak mengandung sbb tiada rse mngidam..selalu skip sarapan kdng2 tak makan nasi langsung..asyik termenung je makan pun sikit yg amat..boleh share tak mknn ape yg mummy semua makan semasa kehamilan..

8 Balas

mkn mknn yg sihat sje.. kta tak prlu pon ikot selera nk mkn ape. jgn ambil suplimen tnpa nsiht doc. jgn mkn fast food.mkn mknn smulajdi. mnum susu 2 cwn sehari. pg mkn roti/biskot dgn susu ckup. lunch mkn nsi dgn lauk dan syur.. msk cara apa pun xkisah. sbb xselera sgt kn olah la resepi hri2 spya tak jemu. mlm2 mkn la ape2.. yg pntig jg lewt mlm sgt sblm jam 8 ok lah. mkn buah pon ok. kta mngndung ni bkn kne mkn byk.. tp kne mkn ckup...sbb bby pon akn serap zat.. klu nk bby seral zat yg elok2..kta pon mkn la elok2.. jgn hri2 mkn megi burger kfc smua sdhla. snak pula bole mkn kekacang..kismis..kurma.. sy ni pulk jnis xmkn nsi.. tp msuk 2nd trim cari nsiii je🤭 brat jd laju naik.dah 1 hal.

Sy pun x mengidam sy kdang2 pagi mkn kuih2 s hari2 sampai jemu lpas tu cari lain plak yg rasa boleh mkn. Apa2 pun awk kena mkn sikit pun xpe. Try mkan roti kosong ke biskut ke buah2an ke asalkan awk mkn sarapan tgh hari & mkn malam. Kesian baby kalo kta x mkn.

saya 17 weeks baru je hilang alahan bau & muntah. kadang takda selera makan tapi paksa juga makan, kalau pagi biasanya saya akan minum susu maaez dan makan roti bakar. tengahari pula makan nasi tapi sikit je sbb tak selera 😅 malam makan buah buahan

4y ago

Sama la sis . Sy pun tk selera makan. Tapi lapar . Makan je loya

sis kalau rasa tak lalu nak makan boleh ambik ESP as pengganti meal , tapi jgn kerap buat pengganti la ,just waktu x lalu makan je , sbb main meal kena ada makan lengkap jugak, berminat nak tawu detail boleh contact syikin ya 0135897073

sy pn x mengidam. Mkn nasi lauk telur je. Sbb sy hsewife. Mls nk beriya msk sbb mkn sorg. Nnt mlm dinner bru msk lain mkn dgn husband. Klu dh bosan mkn nasi, bru ajk husband mkn lain cth chicken chop, pizza, kfc ke.

Sama Sis 😌 saya makan buah dgn jus buah saja itu saja yang boleh telan 😌 dgn minuman coklat panas pagi2 kenah minum..kalau tak breakfast pagi masuk angin lagi teruk lah saya 😩

Saya masuk 25minggu ni ada loya sikit and nak makan manis je.. Harap2 lah tak naik berat badan. Semoga sis dan baby sihat ye

sama la. sy banyak minum jus buah je.