20 minggu

Alahan bau dah berkurang..tapi saya jenis tak tau nak makan ape tiap2 hari sejak mengandung sbb tiada rse mngidam..selalu skip sarapan kdng2 tak makan nasi langsung..asyik termenung je makan pun sikit yg amat..boleh share tak mknn ape yg mummy semua makan semasa kehamilan..

8 Balas

mkn mknn yg sihat sje.. kta tak prlu pon ikot selera nk mkn ape. jgn ambil suplimen tnpa nsiht doc. jgn mkn fast food.mkn mknn smulajdi. mnum susu 2 cwn sehari. pg mkn roti/biskot dgn susu ckup. lunch mkn nsi dgn lauk dan syur.. msk cara apa pun xkisah. sbb xselera sgt kn olah la resepi hri2 spya tak jemu. mlm2 mkn la ape2.. yg pntig jg lewt mlm sgt sblm jam 8 ok lah. mkn buah pon ok. kta mngndung ni bkn kne mkn byk.. tp kne mkn ckup...sbb bby pon akn serap zat.. klu nk bby seral zat yg elok2..kta pon mkn la elok2.. jgn hri2 mkn megi burger kfc smua sdhla. snak pula bole mkn kekacang..kismis..kurma.. sy ni pulk jnis xmkn nsi.. tp msuk 2nd trim cari nsiii je🤭 brat jd laju naik.dah 1 hal.