Alahan berkurang

Hai. Nak tanya mom2 yg berpengalaman. Saya dah 9w5d tapi alahan dah berkurang. Loya dah tak teruk sangat cuma masih tak dpt hidu mau makanan. Selera pun dh bertambah cuma belum dapat makan nasi berlauk. Breast je rasa sakit2 nyeri tu pun ada time je. Normal ke mom2 alahan berkurang terlalu awal? Sbb saya sering overthinking fikir yg bukan2. #ingintahu #firstmom

2 Balas

dua² anak sy sebelum ni girl dan habis alahan sekitar 16w. tp kali ketiga ni 2 minggu je alahan dan sy dah boleh makan dan buat kerja mcm biasa. sedikit risau juga sy,tp bila scan baby ok sy pun positif je. sy assume mungkin kali ni baby boy pula kan sebab alahan tak mcm yg sebelum² ni. doc pun bagitau normal je mommies yg tak ada alahan. malahan patut bersyukur sebab tak alaminya.

Sy pregnant yang ke3 ni alhmdulillah alahan kurang sgt.. Masa first baby dulu (arwah baby) mmg teruk sy alahan smpai 14 weeks, then second baby (arwah juga) kurang alahan tp sy bleeding teruk.. Yang ketiga ni semoga Allah beri kemudahan utk sy jaga smpai lahir nanti.. Doakan ye