stress

Aku dpt rezeki mgndung awal tpi laki aku mnyakitkan hati xpndai jaga hati aku..nafkah ckup dia bgi tpi dia xpndai jaga hati aku..aku suri rumah aku bhnti keje psl dpt thu mgndung alahan terok aku jeles tngok irg bhgia rumh tngga klau thu x bhgia mcm ni aku x mgndung awal sng aku nk becerai skrg klau nk becerai pon ssh psl aku mgndung lagi stu ksian baby ni nnti kalau aku becerai tu lah ada org dpt anak lmbt tpi rumh tngga bhagia ni ada anak awal pon rumh tngga haru biru aku xphm lah aku xblh nk fikir skrg ni..aku ckp dgn laki aku kalau mcm tu sikap dia aku nk keje lps pntg ni baby nk hntr pngasuh lps tu x pyh lah sruh aku beranak lagi klau x reti Nk jaga hati aku..untk pengethuan aku bkn jnis mcm ni sjk mgndung aku mmg nk laki aku bgi prhatian skit kt aku..

81 Balas

Sis. Banyakkan baca buku dan info2 apa itu makna perkahwinan. Apa mkna isteri. Apa mkna lelaki. Toleransi la sikit. Ni kejap2 nk mengamuk bagai merajuk x tentu hala. Suami mna nk amik port. Mengandung alahan bukan tiket kita isteri x leh toleransi. Kalau dah x kja..why not try buat bisnes. Sis pun xde la pning2 fikir psal mkn hati dgn suami sgt. Adehhh la

Bykkan bersabar,ni semua ujian,kemungkinan juga pembawakkan semasa mengandung..time2 ni memang kita akn rasa mcm,emosi xmenentu..saya pernah alami..tapi percayalah ni semua perasaan kite je..bertenang n cuba fikir yg positiv ye...insyaallah lepas melahirkn nti semuanya akn ok..ksian kt baby dlm perut tu..mommy kena kuat ye...

Byk istigfar sis..laki kadang2 tak berapa faham keadaan dan emosi orang mengandung ni...sis kena explain dekat dia...bawa berbincang...jangan ikutkan emosi...lagi satu...jangan fikir perceraian...bersyukur la dia sediakan nafkah semua cukup...cuma mungkin dia tiada common sense tentang emosi orang mengandung ni...

Same la.. Sepanjang tempoh sy mengandung usia kandungan dh 36minggu suami masih berada di singapura sdgkn sy bekrja di Kl.. Wlaupn sudah 36mggu sy pegi kerja balik krja drive sndiri.. Mmg sepanjang kita mengandung kita lbh perlukan perhatian dr suami.. Yg penting kene sabar kuat demi anak yg di kandungkan...

sya pun sma sis..sy bgtau yg sy sllu mmpi dia curang tp dia ckp sy BODOH sbb pcya bnda mcmtu..ylh kn Kita ni tgh pregnant wjarlh utk bfikir mcmtu..tp sy xblh trima dia ckp sy dgn pktaan BODOH sdgkn sy skrg tgh sarat mngndong ank dia..dia xpnh pjuk sy pun.skrg bckp pun tidak..pttkh sy cerai?😌

3y ago

itulh tp kita yg rsa ni wajarlh utk risau😌

Mana awk taw yg org lain bahagia je.. xkn diorg xbahagia pun nak post n cerita kat org.. semua org sama je.. xde beza pun.. lelaki ni susah nk phm ape yg kita nak.. sbb tu kena ckp.. bg taw laki.. ape yg kita nak n xnak dia buat... supaya dia pun x rase mls nak lyn kerenah kita

sabar sis.. kebiasaannya mmng mcm tu.. tpi percayalah nnti suami puan akn faham dn beri perhatian dngn puan.. kdng ktk tak perasaan yg mereka beri perhatian trhdp kta puan sabar ye. jngn fikir yg bukan2 kesian baby tu.. jngn stress2 dn bnyakkn berehat.. semoga dipemudahkan sepnjng kehamilan🤗

Sy pon sama sis kdg2 kalau merajuk pon laki tak pujuk..tapi sy tak pernah mrajok lama2 sebab kesian tengok dia balik kerja penat2 lagi nak layan kerenah sy.. lagipon bila dah kawin ni dia lah kawan dia lah tempat mengadu dialah segalanya.jgn pikir pendek pikir masa depan jgk sis..bincang elok2 ye

Emosi orang mengandung ni puan .jgn trbawa2 perasaan . Bncang elok2 . Saye time preggy pun mmg prlu sgt2 rsa prhatian dari suami ... Saya cadangkan awak solatlah mengadu kt Allah mengadu kt sini tak dapat ape .. Dlm msa tu bincang ngn suami luahkan perasaan dekt suami ..

biasalah sis lumrah kehidupan rumahtangga , mana ada x gaduh . lumrah ! bersabar jelah syg anak tu lebih dri ayahnya pun xpe ... anggap je tu pebawa kebahagiaan akan dtg ... xslh nk perhatian tapi fike kan kandungan ye sis.. jgn terlalu stresss ... jaga kesihatan ...