Dilema

Ade yg kt sini brkhwin dgn duda? Sy brnikah dgn suami sy duda ank 3.skrg pregnant ank sulong suami tp rsa sedih sngt2.. Prsaan suami nk dpt ank sulong mmg xde excited pun. Mmg sy terasa sngt2. Kndungan dh nk msuk 7 bln.. Brg ape pn sy xbeli lg. Suami mcm endah xendah je. Sampai sy trtnya suami nk ke ank dlm kndungn sy ni.mmg touching sngt pdhal sblm ni sy kuat sy mmpu tempuh ape yg brlaku dpn sy tp bile mlibatkn bby dlm kndungan tu sy jd lemah sngt2.. Sy prlukan nsihat dan sokongan ahli dlm ni. Trima ksih.

38 Balas

Hihi. Sy kawen duda anak 6. Dia syukur dapat anak lagi dengan saya. Tapi lepas tu, bila suruh pegang perut, dia xnak, suruh rasa baby kick, dia xnak. Lama tau dia macam tu. Kadang2 terasa juga. Tapi sy x endahkan sangat. Tak nak layan perasaan negatif tu. Bila da hujung2 pregnancy baru suami bagitahu dia kata dia geli perut sy besar sgt. Aduiiii haha. Sy xpeduli. Sy tetap suruh dia usap2 anak dalam perut dan rasa baby kick. Bila dah sebulan dua nak bersalin, baru shop SEMUA barang baby whole lumpsump in one day. Masa tu baru tahu dia excited sebenarnya. 😁 Selama ni dia xtunjuk. Laki ni, mcm tu lah. Awk jangan layankan sgt perasaan tu. Mana ada org x excited nak anak even anak ke berapa punnn. 😊