ada tak mummys yang keluar darah sikit sikit ? sye dah 23minggu

ade yang sama tak? nak buat ape ya

13 Balas

someone saya kenal pernah macam ni. satu hari tu dia kata keluar darah sikit2, dia buat tak kisah. esok petangnya bleeding teruk, panggil ambulance bawa ke hospital. doktor kata dah keguguran. after further check up doktor pun tak cakap sebabnya apa. tapi pengajarannya kalau ada apa2 bleeding pun, sesikit mana pun, cepat2 inform ke doktor ya sis. moga selamat semuanya 🌹

anything klau dh spotting time pregnancy tk normal ye , direct hosp , KK misi pun akn pesan anything yg bleeding mmg kena direct , sy ada kwn 1 ctc ws dia bleeding2 tp dia lambat2 hantr diri p emergency , duk post2 lagi drah dia menitik bnyk pun msih jgk nk tangguh² hosp , last² kandungan tk selamat , sy dh tkleh nk bg advice apa² sbb dia tknk dgr ckp 😀

Sya pn ada spotting bila start 17weeks. Once kluar tu trus ke klinik cek kondisi bby semua ok. Lps tu doktor cek dlm servik mmg ada merah2 tp yg lain semuanya alhamdulillah ok. Doktor Monitor 1mggu dan akan ada follow up. Better sia terus ke hospital utk futher check up. Jgn tunggu2 lgi. Keselamatan bby dan awk lbh utama.

Nurse dah pesan kalau apa2 bleeding, sikit ke banyak terus ke emergncy. Lagi pun sis dah 23 minggu, dah nk msuk 6 bulan kan, boleh jdi tnda okey atau pun tak okey, risau, at least doc cek scan apa semuaa

Hello mommy, sy sarankan prgi ke klinik o&g utk buat pemeriksaan.. sbb spotting/bleeding/or kluar coklat2 ni kita ndatau kn sbb apa.. so apa2 pn prgi cek.. ☺️

Rasa nurse/doctor dah kata setiap kali checkup kalau ade spotting/bleeding trus pg hospital. Kat buku pink pun ade tulis tu everytime lepas checkup.

nurse tak pernah inform awak ke dear. apa2 spotting/bleeding semasa hamil adalah tak normal. jadi segera ke hospital ya

Any bleeding/ spotting masa pregnancy (merah/ pink/coklat) pls jumpa dr secepat mungkin ya sis. Take care

Sis bleeding time preggy mmg xnormal ye sila pi hospital cepat

Pergi emergency lah sis