Kandungan 7 weeks

Hye..nak tye, bru tadi mse sye mndi, ade lendir coklat cmpur putih yg xbrpe pekat colornye ade keluar sikit je..ape mksdnye tu ye? 😅

6 Balas

Kalau awal kehamilan mungkin itu spotting, telur yang dlm proses menempel di dinding rahim. Kecuali kalau darah tu banyak mcm kena pakai pad tu, kena cpt gi jumpa doktor. Saya pun pernah ada kesan darah yang dah kering pada seluar dlm masa awal pregnancy tp tak lah banyak. Tp sekali tu jela. Alhamduillah okay je. Tp kalau risau boleh check up lebih lanjut dgn doktor.

3y ago

okey sis..sye xde kuar drah..tp tompok choclt yg xbrpe kuat colornye..risau gak..esok sye g klink cek 🙂👍

During pregnancy, Tak sepatutnya ada spotting @ bleeding darah (coklat @ merah). Tanda2 ni tak normal. So sebaiknya awak ke hospital secepat mungkin utk pemeriksaan selanjutnya dgn doktor. Sbb byk kemungkinan & risiko boleh berlaku ✌🏻

3y ago

i see..mcm tnde2 nk buat mummy2 ni risau je kn😂😂ble jumpe doctr xde ape plk ye..adudu..bby nk gurau2 ngn kite ni🤭

Kes mcm ni terus pergi klinik pakar wanita ye. Bagitahu dr ada spotting namanya. Minta ubat kuat rahim. Bykkn bedrest dan berehat. Jgn buat kerja berat2 lgsung. Jgn angkat berat. Bykkn baring dari berjalan. Takut tanda2 keguguran

3y ago

ohh spotting..okey baik. nt pegi klink just ckp cmtu & minx buat scan jela ye?

sy pun 7 week.. time kencing dr awal minggu ke 5 ikut lendir cam ingus tuh mcm warna keruh.. tapi xselalu.. cam 2- hari sekali.. sy pun ada keputihan wlopun xbanyak . harap2 lah xde apa .

3y ago

alhamdulillah..xde ape2 kite ngn bby kn..hihi🙂 sye td doc bg ubt kuatkn rahim je.

sama..sya td pagi nk kncing kluar lendir coklat..xdela bnyk..tp perut xsakit..ptg td pn ada kluar lagi..sikit je..mcm keputihan tp warna coklat..risau jgk ni..harap xde apala..sya da 11w

3y ago

iye sis..pgi td sye kuar lendir xbyk pun cm hingus..pstu petang kuat tompok choclt sikit..esok pgi sye bru nak g cek tgok. risaunye la..😅

Better pergi check Dr cepat2 utk kepastian, saya haritu 6 weeks mula2 spotting je, then 3 hari lepas tu miscarriage.

3y ago

Alahmdulillah td bru cek..selamat okey semua jntung bby lju normal..syukur xde ape2. 🙂