Salah ke kalau tk ikot kata suami dlm bab cmni ??sedangkn kite mampu

hi..ade x yg mcm sye ..sye first mom.. sye mampu bg direct feeding kt anak ..ank sye bru 4bulan . Alhamdulillah..setakat ni susu sye cukup.berat dye pun naik cntik sesuai umur. Tapi laki sye dh bpe kali asyik dok sebut .kata suruh bg anak pakai botol susu.alasan nye bg direct nty sye xley buat kje apee .setakat ni sye masih suri rumah .. Dye balik kje pun sye siap msk dh . Klaw lain2 sempat sye buat jgkk . biase laa ank pertama . Masih kecil lg .bnyk lgi nk kena tranning dlm pengurusan masa tu memang kena ikot timming baby laa kn.. Masalah skrg anak xnk botol susu.. puting tipu pun dye xmo.bg dok buat main jee.yg buat sye rse down bile suami bpe kali persoalkn bnda tu.mcm sye xmampu nk bg anak nyusu bdn.. sye stress kdng smpai nagis bile teringat ape yg suami ckp . Lg2 bile tngok muke anak ..salah ke sye ?

27 Balas

awak suri rumah ke? cakap kat suami sila bersedia untuk keluarkan duit yg lebih bila nak introduce susu botol kepada anak. 1. kalau nak awak pump, kena beli alatan pump susu, botol susu, botol/plastik simpan susu. (boleh cecah ratus² walaupun cari yg paling murah) 2. alatan cuci botol susu (sabun, berus, sterilizer) 3. kalau nak bagi susu formula kena try&error (klu anak serasi dgn susu mahal harga beratus untuk bekas kecik je, sila sediakan duit awal²) pesan siap² kalau nak baby hisap botol, suami yg kena bagi bukannya awak. segala perkakas pun suami yang kena bersihkan. paling renyah bila nak keluar jalan² ke mana, kena bawak termos air panas, bekal susu tepung, botol susu.