Suami Liat sngt bab keluarga

Salam semua .. sebelom Tu Sye mintak maaf .andai ade yg mngatakan Sye membuka aib rumahtangga .. Sye geram dngn suami sye.. bab isteri Dan anak sangat Liat .. Cm hrini Sye Naik gatal2 satu badan .. smpai kemuka bengkak2 .. actually Dh berapa hri.. Dan ank pulak bru usia setahun .KT bdn dye ade bnyak tompok2 cm bulat Tu .. Dan benda Tu gatal sbb dye garu.. Penah mse sebelom ni Sye inform KT suami .yg air rumah Sye ni kotor . Sbb bile tadah dlm besen putih air Tu nmpk wrne Kuning cair .. maksud Nye air Kotor laa.. Sye ddok rumah apartment.. pastu Sye suruh laki Sye complain dye xnk .. dye ckp nty management ckp DH cuci tangki air .. abis klaw DH cuci kenpa air Kuning?? . Benda memang nmpk mudah tp kesian KT anak . Xthu bile nk sembuh nyee . Bru umur setahun bdn DH ade mcm2 cela dhh .. g klinik dokter ckp sabun xsesuai .. Sye DH 2 kli Tuka sabun dhh .. Dan skrg pakai sabun cetaphil baby .. jd mane LG yg silap?? ... sabun bju kee ?? Mase Sye pantang rumah mak ayh sye elok jee pakai sabun Tu dripde Lahir xpnh Naik Ape2 pun.. Nk dijdi kn cerita sbb sye pun gatal2 kulit ttbe bpe hri dahh . Sye KT rumah mkn biase jee ..mse sakit ni mkn pun xbpe lalu .so mkn je ape yg ade .skincare muke xpakai langsung sbb muke xde problem lepas bersalin .jerawat pun xde ..bdn Sye x sabun bpe hri DH sbb Sye Naik gatal2 .tkut allergic sabun ke apee .. tp DH xpakai pun sme jgkk .. smlm DH g klinik dokter ckp Sye ade allergic tp kne cri punca sbb apee jd allergic tu... Then dokter bg Sye ubt cucuk punggung untuk gatal2 Dan jgk ubt mkn .. biase Nye lepas DH cucuk ubt punggung Tu Sye DH X rse gatal langsung.tp smpai ke hrini masih rse gatal LG.. Pastu Sye bising2 laa ckp PSL air xelok xnk complain . Kite bayar bukan nyeee ddok free. Duit nk tkkn kite as penduduk xley nk complain.. bnda smpai Dh mcm kne sakit kulit LG nk diam kee .?? klaw xley nk complain baik pindah jee ..suruh beli air mineral besar untuk ank mndi pun dye buat tk Thu .. pastu dye berangin pulakk KT sye bile ckp nk pindah tuu .. dye ckp ingt bnyk duit sngt .. dye ckp cmtuu . Benda kaw boleh kumpul ..duit belanje ank Bini kaw sekat .rm50 pun Susah nk Kasi LG nk ckp bnyk duit .suruh beli air susu kotak untuk Sye minum pun berkire.sedih taw bab2 mkn ni ..nk berkira .. bab lain Aku X kesah sngt. . End tk beli langsung.. klaw time Aku kje dulu Aku ingt jgk KT dye .. walaupun time kje Aku order grab/panda .Aku beli mesti ade tinggalkn dye jgkk . Tp dye ?? Berkira cmtu dngn Aku bile DH xberkerja nii .. gaji dye bnyk tp X nmpk mne pergi duit Tu . Barang dapur pun beli sikit2 xsampai seratuss ttbe habis?? .. Pastu pandai share. PSL rezeki sempit KT isteri. Sbb suami berhutang nafkah .. Dan isteri tk redho .. jd klaw DH Thu .. ambik tindakkn .bukan Nye kaw buat mcm kaw Tu bujang lg .. bile kite as Bini bnyk bunyi Thu pulakk ckp dye "ketua keluarga" ... Mcm mne isteri nk ikot klaw ketua pun xbtol.. Mcm Siang TD ..dye planning dngn abg dye sndri tthu2 DH smpai KT rumah kiteorg .Aku memang X msk laa .Aku pun xsehat .dye pun dtg pgi2 sngt .. pdhal dh inform DH Aku X sehat .nk dtg jgkk. Pastu xkn tetamu dtg langsung xde nk buat ape kn . Aku suruh laki Aku buat air . Lepas jee dorang balik .laki Aku ckp KT aku. Dye suruh Aku buat air .aaku suruh dye buat air Tu balik .. jauh air muke dyee .dye ckp.. Aku Balas balik.. xkn bnda cmtu pun nk dijadikn isu ..dorang yg dtg mesti phm.. Aku explain laa knp Aku xbuat air KT dorang .. Aku ade sapu losyen gatal KT muke stu bdn sume .tkut habuk jatuh dlm air .. pastu dye still nk bnyk bunyi LG .. Aku mcm . Klaw Aku terlantar atas katil X mampu bngun pun mungkin Aku jgk kne buat semua nyee . Dye ketua ddok jee xley buat Ape2 .. maybe dye nk mcm tuu agak nyee . Dngn Kes roadtax kerete X idup DH bpe bulan .. pastu bile ajk warm up kerete dkt2 pun ckp nty parking xde laa .ade jee alasan dyee ..btw kerete Tu kerete Sye . Maybe sbb Tu dye Liat .. nty tunggu laa bile nk balik umh mak dye Kt kedahh . Pandai laa dye bodek konon2 dye ank terbaik .. Tu PSL Sye ckp Liat .. geram jee rse .. rse kdng Tu nk g jauh dripde semua org.. stress sngt .

5 Balas

Sy rasa drpd sis sakit sgt2 hati tu ckp2 x bergerak, sis je lah pergi complain kt management. Lg senang. Part anak sis tu sy x dpt bygkan die punya gatal mcm mana. Anak sy kena HFMD seminggu tu pun sy dah kesian tgk, dalam seminggu tu die dah recover. Sis balik dulu rumah mak ayah sis bg betul2 badan sis dan anak sis recover dr gatal2 nie. Mgkn mmg drpd punca air paip. Lpas sis dah recover, sis cari lah keje. That's better I guess. Untuk masa dpn sis dan anak awak juga. Husband dah tentu2 mcm tu, mmg x boleh nk ubah, sis lah yg kena ubah masa dpn sis dan anak. Sampai suruh beli air susu kotak pun berkira, susah dpt laki gini.. Its okay sis. x salah nk independent. Biar die tahu hormat pada isteri nie. Bukan dipijak2 mcm tu.

8mo ago

Betul tu awak. Kalau lama2 pendam sampai satu peringkat mmg dah tawar hati langsung, masa tu x dpt buat apa2 dah. Insha Allah awak. Sy doakan semoga awak sentiasa sabar dan kuat dalam harungi rumah tangga awak. Sy doakan juga semoga suami awak berubah kpd yg lebih baik. Lg 1, kalau ada masalah air kotor semula, awak kena buat sesuatu. Kadang2 complain pun x guna, lg lah kalau apartment awak duduk byk tingkat, management pun x dan nk lyn. Kesian anak awak nnt.

kalau dia tak boleh complaint, sis pergi je complaint sendiri.. mcm saya rumah apartment, most of the time saya yg pergi jumpa MO tu sbb office bukak ikut waktu pejabat kan, so masa tu suami saya pun kt office dia jugak.. lagi 1, saya ada masalah kulit yg sgt2 teruk, mmg dlm rawatan pakar.. jadi suami saya belikan tong besar, hari2 dia angkut air tapis drpd dapur, tak perlu cuckoo coway bagai, beli penapis air yg midea ke panasonic sekali bayar tu je, letak kt paip sinki..

8mo ago

Sye pun rumah appartment .. actually Sye tk berapa suke ddok appartment nii .. dripde kecik memang Jenis ddok rumah bwh ..so mcm Sye klaw nk kelua sorang/berdua dngn ank kecik .Sye jd tkut . LG pun sini bnyk warga asing jgkk.. tkut tngok dorang besar2.. Dan pernah jd Kes samun dlm lif Tu yg buat Sye tkut nk Turun sndri .. Dan suami pun xbg Sye Turun bwh sndri klaw xde teman .. klaw X Sye DH g managment sndri dhh .

klo mcm tu brtrusan, baik sis blk ruma parents sis sja. seorg isteri BOLEH balik ke ruma org tuanya even husband dia x ksi .. demi mental health dan ksihatan awk dn ank jg 😄

8mo ago

DH balik rumah parents .. tp parent pulak dok risau sbb Sye lme dirumah mereka.. risau sbb Sye kn DH bersuami.. parents tk Thu masalah kite . maybe sbb Tu .. tp xnk laa citer KT parent klaw hal rumahtangga ni.nty nmpk buruk pulakk ..

byk isu yg tpendam sbenanye nie sis.. sis rndu nak keje blek ke? sye pun sblum mngandung memg keje, ble da mngandung sye bhenti.. Aim nk keje blek ble anak da stahun..

8mo ago

rindu Tu rindu .. rindu suasana dngn kawan2.. walaupun ade Kala gaduh dlm tmpt kerja. biase laa mne2 tmpt pun ade . cume nye bile bekerja kite ade simpanan sndri . Dan xpayah minta2 KT org .. nk beli ape. nk mkn ape semua bebas .. tp bile tngok muke ank . risau pulakk klaw Anta KT org mengasuh . mcm2 skrg .. ade yg dngn kite nmpk baik . tp dibelakang sebalik nyee ..

meh beli PENAPIS air Dan penapis tangki dgn Sy... insyaallah hilang masalah air Kotor