Salah ke kalau tk ikot kata suami dlm bab cmni ??sedangkn kite mampu

hi..ade x yg mcm sye ..sye first mom.. sye mampu bg direct feeding kt anak ..ank sye bru 4bulan . Alhamdulillah..setakat ni susu sye cukup.berat dye pun naik cntik sesuai umur. Tapi laki sye dh bpe kali asyik dok sebut .kata suruh bg anak pakai botol susu.alasan nye bg direct nty sye xley buat kje apee .setakat ni sye masih suri rumah .. Dye balik kje pun sye siap msk dh . Klaw lain2 sempat sye buat jgkk . biase laa ank pertama . Masih kecil lg .bnyk lgi nk kena tranning dlm pengurusan masa tu memang kena ikot timming baby laa kn.. Masalah skrg anak xnk botol susu.. puting tipu pun dye xmo.bg dok buat main jee.yg buat sye rse down bile suami bpe kali persoalkn bnda tu.mcm sye xmampu nk bg anak nyusu bdn.. sye stress kdng smpai nagis bile teringat ape yg suami ckp . Lg2 bile tngok muke anak ..salah ke sye ?

27 Balas

Alhamdulillah rezeki mommy. Senang anak dapat direct breastfeeding. Bukan mudah bila bf journey ni. Kalau pengalaman saya suami encourage beri bf tapi tulah anak pula kena kuning lama, lepas tu direct bf journey tu berliku juga lah. Dengan kena bengkak susu selalu. Teruskan sahaja direct bf, communicate dengan suami sebab mudah dan bagus tak perlu nak pam selalu dan fikir anak sesuai atau tidak part puting botol bila dapat direct bf. Ya macam ibu cakap cuma time management. Moga dipermudah urusan dan suami faham, membantu juga dalam menjaga anak