Salah ke kalau tk ikot kata suami dlm bab cmni ??sedangkn kite mampu

hi..ade x yg mcm sye ..sye first mom.. sye mampu bg direct feeding kt anak ..ank sye bru 4bulan . Alhamdulillah..setakat ni susu sye cukup.berat dye pun naik cntik sesuai umur. Tapi laki sye dh bpe kali asyik dok sebut .kata suruh bg anak pakai botol susu.alasan nye bg direct nty sye xley buat kje apee .setakat ni sye masih suri rumah .. Dye balik kje pun sye siap msk dh . Klaw lain2 sempat sye buat jgkk . biase laa ank pertama . Masih kecil lg .bnyk lgi nk kena tranning dlm pengurusan masa tu memang kena ikot timming baby laa kn.. Masalah skrg anak xnk botol susu.. puting tipu pun dye xmo.bg dok buat main jee.yg buat sye rse down bile suami bpe kali persoalkn bnda tu.mcm sye xmampu nk bg anak nyusu bdn.. sye stress kdng smpai nagis bile teringat ape yg suami ckp . Lg2 bile tngok muke anak ..salah ke sye ?

27 Balas

Tak salah pun. Bincang elok2 dgn suami OK. Mungkin suami kata begitu sbb awak tak banyak spend masa dgn suami setelah ada anak? Suami pun nak belaian isteri juga. Check and balance ok. Saya pun suami pernah cakap secara bergurau dgn saya: cinta dah beralih arah (pada anak) 😅 walaupun bergurau tapi deep woo.. Tiap2 malam minta maaf dgn suami, hargai dia, buat lah apa bg kasih sayang pd suami pula. Kadang2 saya menyelit sebelah suami, tapi anak perlukan saya, saya cakap kat anak, "ala ibu nak bercinta dgn ayah ni. Kacau lah 😅Maaf abg, syg nak susukan anak." Layan anak, sebelah tangan pegang suami. Buat macam tu untuk ambil hati suami. Gitu. Bincang elok2 dan seimbangkan ya!

1y ago

Mcm PN plak bunyi nya.. check and balance 😜