Covid pada bulan puasa

Hi mommies, skrg sy 16 weeks ank first. Ade x berpengalaman mngandung kene covid masa bulan puasa ? Boleh share x ?#firstmom

2 Balas

Sy kne covid mse 19 week last week. Xpyh la puasa sis, covid boleh mnyebabkan darah pekat. Awk puasa awk kurang air. Darah pekat boleh mnyebabkan pembentukan drh beku. Side effect covid kalau teruk boleh dpt paru2 berdarah. So sy cadangkn bnyakkn minum air. Check vital mcm my sejahtera sruh

better jgn puasa dlu. bahaya klu awk kurang air dlm bdn since bila covid ni mmg perlu minum air . di dalam kita tak tahu keadaan dia.