kahak baby

Ade x petua untuk hilangkan kahak baby 3 bulan.. Kesian sangat dgr die nafas bunyi kahak tu.. Dah jumpe doc doc kate nnti hilang sendiri.. Nie dah seminggu xhilang.. ??

5 Balas

campur bawang putih yg dh bakar (bbrapa ulas) dengan minyak zaitun,klau xde,minyak masak pun boleh (yg belum pakai ) .sapu kan dkat dada ank.blkg n depan. dekat kaki skli pun bleh. sye amal kn dri anak sye kecik lgi. kahak die mkin kurg. refleks kt anak sye,bile sye buat ni, mmg die akan muntah skli shari ,kluar skli ngan kahak2 tu. bru lena tydor die.

5y ago

Tq sis petua nye .. Akan cuba🙂

Sama mcm anak sy...2bln 19hari. Last week gi buat rawatn sedut kahak sbb kesian tgk. Doc tu mmg ckp akan hilang sendiri tpi amik masa yg agak lama. Alhamdulillah slps buat rawatan sedut kahak kurang sikit nafas berbunyi.

5y ago

Ingat besok baru nk bawak jumpe doc lgi.. Risau

Mmg cmtu sis..doc mmg akn ckp nnti hilang sndri..tp tgk bdk jg..mkn msa jg... Smg dipmudahkn sis.. Sbb bby kcik lg..

5y ago

Tulah sis.. Sye dah risau sngt.. Ya allah semoga hilang hendak nye

Masa mndi.. lalukan air suam bnyak kali kt blkg dia.. supaya kahak cair. N keep on bg susu kt dia. 😊

Sis try buat garlic oil, sapu kt tapak kaki baby ngn blakng bdn. Then pkaikn sock kt baby.

5y ago

Allahu. Doc ckp ap? Semoga cpt sembuh.